Summa sidvisningar

onsdag 15 juni 2011

Den blomstertid nu kommer...

Med den välkända psalmen - Den blomstertid nu kommer - avslutades vårterminens tvådagars landstingsfullmäktige i Bollnäs. Denna tvådagarsdebatt, som skulle avslutas senast kl 1630, blev med ett antal förlängda raster under förmiddagen dag två, klart före lunch kl 12!

Enligt tidigare debattmönster i ämnet Budget och Planeringsförutsättningar inför kommande år, fanns det nu en uppenbar grundförutsättning, till att debatten skulle bli tämligen ointressant. Det går bra för Sverige och därmed också för Gävleborg. Fler i arbete vilket leder till större skatteintäkter. Debatten avklarades på mindre än tre timmar, vilket torde vara rekord. Här fanns visserligen en del skiljelinjer mellan de två huvudförslagen - Majoritetens  S,C och MP och Samverkan Gävleborgs M, FP, Sjp och KD - men det som jag själv tog med mig från dessa två dagar, är att nu skall landstinget Gävleborg locka specialistläkare med en bonus à 200 000kr. Denna idé är betydligt bättre anser jag, än det tidigare misslyckade försöket att locka psykiatriker till länet med bland annat besök på Mackmyra Whisky.

Givetvis behövs här mer än extra bonus, det behövs en klart förbättrad personalpolitik, vilket Samverkan Gävleborg, mer än en gång påpekat.

Så önskar jag En Glad Sommar... och avslutar än en gång med J O Wallins psalm... Denna gång med slutet av vers 2... Guds godhets rikedom, att vi den nåd besinna, som räcker året om.