Summa sidvisningar

onsdag 1 februari 2012

Drömdagar i Gävleborg

För snart tretton år sedan fick jag förmånen att återvända till mina rötter - mitt Tanzania - med en grupp lärare från den skola i Hofors, där jag var rektor. Bland uppdragen för skolverkets räkning, var förutom besök hos läromedelsförlag, utbildningsdepartement, lärarutbildninganordnare, svenska ambassaden även grundskolor. Vid en av skolorna i närheten av Victoriasjön - Kisabo primary school - fick jag tala till en större grupp elever... mitt ämne för stunden, var vikten av att kunna drömma och däri låta fantasin formas till stora drömmar... min och din dagdröm!

Idag fick jag åter tankar kring detta, när jag tillsammans med landstingsstyrelsen i Gävleborg, fick deltaga vid invigningen av utställningen - Drömdagar i Gävleborg - där konstnären och konstpedagogen Krystallia Sakellariou har samlat svar på frågan hur skulle din drömdag se ut? Berättelserna gestaltar på ett poetiskt sätt människors vardagsvisionära framtidsdrömmar...
Delar av länsmedia fanns på plats och återgav sin bild av mötet med Krystallia Sakellariou.

Under 3 veckor under senhösten 2011 reste Krystallia runt i alla kommuner i länet och samlade in 350 personliga visioner om framtiden. Berättelserna är inspelade på platser som landsortsbussar, hundpromenader och shoppingcentrum. Personerna är bland andra en 103-åring på äldreboende, sydafrikanska artister på Konserthuset, förtidspensionärer på kafé, prästen i Ockelbo, försäljare på torget i Bollnäs, flyktingar på biblioteket i Hudiksvall, unga vuxna som bor i Hasselakollektivet, tonåringar på discobowling och Brynässpelare på Läckerol Arena i Gävle.

Under vintern 2012 kommer Krystallia Sakellariou att resa tillbaka till de platser hon besökte under hösten och via ett mobilt ljudperformance sprida de berättelser hon samlat in.
Skicka gärna in din egen drömdag som text, ljud eller filmklipp till dreamdayproject@gmail.com.