Så har årets Almedalsvecka börjat... av en del kallad årets smörgåsbord i ämnet kunskapsinhämtande och av andra kallat för slöseri med skattebetalarnas pengar. Detta fenomen, startat av Olof Palme på ett lastbilsflak 1968, är ett unikt tillfälle att som besökare själv välja ut det absolut läckraste, det som lockar och tilltalar mest. Nästan 3500 evenemang enligt dagsfärsk notering i Almedalsguiden - All time high! är återkommande uttryck.
I Expressen återfinns rubriken från i måndags - Vi har aldrig behövt Almedalen mer än nu - där Mediastrategen Brit Stakston, bland annat skriver.
- Gränderna bubblar av samhällsengagemang. Och det viktigaste som sker under Almedalsveckan är allt som inte blir nyheter. Samtal som det aldrig paddas eller facebookas om. Det som inte hamnar på någon topplista. De mötena. Mellan människa till människa är det som gör Almedalen unikt och som bidrar till en förändring på lång sikt.
Det är förklaringen till att Visbys gränder är fulla av ideellt arbetande eldsjälar som år efter år återvänder: För samtalen, fortbildningen, omvärldskollen och glädjen av att göra politik tillsammans.
..
Själv skall jag försöka återkomma med några egna omdömen och givetvis med nötta Kristdemokratiska glasögon. Detta inte minst efter alla smällar partiet fått i s k opinionsmätningar. Här finns givetvis gårdagskvällens briljanta tal av Ebba Busch Thor, där omdömen i media överlag gav godkänt och hos vissa rapportörer mer än godkänt.
Ledaren i Di skriver under rubriken "En stjärna är född"...
Att det var en stark debut som KD-ledaren Ebba Busch Thor gjorde i Almedalen är ingen överdrift. Det var ett drivet tal, värdigt en amerikansk primärvalskampanj.
Ebba Busch Thor överraskade genom sitt ämnesval. Det handlade om säkerhetspolitik, relationen till Ryssland och islamism. Inte för att någon av dessa frågor skulle vara främmande för en kristdemokrat att debattera, men för att det inte är de som brukar betonas.
.
Själv är jag övertygad om att partiet nu börjat inhämtandet av bättre opinionssiffror och därtill ett bättre avtryck i svensk politik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar