Summa sidvisningar

måndag 27 februari 2012

Köerna inom Vuxenpsykiatrin Gävleborg har halverats...


Köerna inom psykiatrin har ökat explosionsartat de senaste åren i Sverige, men socialminister Göran Hägglund hävdar att det handlar om felprioriteringar inom landstingen och avser inte att skjuta till mer pengar.

Med ovan beskrivning av köerna till svensk psykiatrikvård häromdagen, var det med tillfredsställelse jag idag fick veta att Landstinget Gävleborg inte hör till denna kategori, utan har nära halverat väntetiderna inom Vuxenpsykiatrin. För ett år sedan fick knappt 50 procent av patienterna träffa psykiatrin inom 60 dagar. Nu får 95 procent av patienterna en första kontakt inom 60 dagar.

-Vi fokuserar på att minska köerna och att öka vår tillgänglighet , säger Ulf Larsson, verksamhetschef för Vuxenpsykiatrin i länet.

Landstinget Gävleborgs satsning på att korta vårdköerna och öka tillgängligheten inom hälso- och sjukvården märks också inom Vuxenpsykiatrin. Utöver kortare köer och ökad tillgänglighet syftar förbättringsarbetet också till att öka vårdkvaliteten, patientsäkerhet och skapa en säkrare diagnostik.
Samtidigt ligger Vuxenpsykiatrin också väl till när det gäller de medicinska måldatumen, det vill säga att kunna erbjuda patienterna återbesök.

Själv säger jag - Patienten har lämnat väntrummet - Bra! Nu hoppas jag att vårdkvaliteten lever upp till patientens fördel ...till alla delar!