Summa sidvisningar

tisdag 10 januari 2012

Hela havet stormar i landstinget Gävleborg!

Landstinget Gävleborg upplever i dagarna en turbulens i sin organisation - divisionalisering - vilken infördes för några år sedan med åtskilligt av brist på förankring hos både politiker och de anställda.
Det som görs i dagarna är en nedläggning av divisionen - BKPH - Barn- och kvinnosjukvård, Psykiatri och Habilitering. Förtroendekris är bland annat orsak enligt landstingsdirektören.

Kvinnosjukvården förs till division operation och får med sig barn- och ungdomssjukvården. Psykiatrin och habiliteringen hamnar i division medicin. I likhet med Vänsterpartiets oppositionsråd Alf Norberg ifrågasätter även jag kraftigt detta beslut.

Vi i politiken har varit informerade hela tiden, säger Eva Tjernström. Själv fick jag veta det i LedarXtra kl 1627 igår måndags - 9 jan -12. Då var beslutet redan på plats.

I höstas ville vi kristdemokrater att det skulle göras en oberoende granskning av landstingets organisation - divisionalisering. Till svar fick vi veta, att detta var onödigt och den genomförda organisationen, fungerade bra. Knappt har debatten i fullmäktige i oktober avklingat förrän verkligheten hunnit ikapp... Den organisation - divisionalisering - som varit verktyget för god hälso- och sjukvård i länet, tycks innehålla åtskilligt av bristvara... om inte annat brist på Gott Ledarskap.

Med förhoppning om ett Gott Nytt År! trots allt.