Summa sidvisningar

måndag 2 april 2012

Verkligheten bättre än sitt rykte...

Med ett visst förakt har uttrycket "verklighetens folk" upplevts hos framför allt media. För oss Kristdemokrater har det dock varit oerhört viktigt att gång på gång anknyta till den verklighet som oftast aldrig får komma till tals. Så idag fick jag som hälso- och sjukvårdspolitiker följa med en distriktsköterska - från Hofors Hälsocentral - på uppdrag till en patient i södra delen av min hemkommun Hofors. Patienten, vilken gett sitt tillstånd till detta "intrång" i sin vardag, hade inget emot att få besök. Själv kunde jag konstatera att hemsjukvården fungerade och detta också i samarbete med hemtjänsten.

Något som denna dag också tilldrog sig mitt intresse var det egenvårdsrum, som fanns i anslutning till entrén vid Hofors Hälsocentral. Här kan jag som patient få vara min egen "doktor Google" eller om internetuppkopplingen inte intresserar mig kan blodtryck på egen hand vara något att pröva på.


I samma byggnad som Hälsocentralen fanns Folktandvården... denna gång fick jag möjligheten att "titta bakom" den verklighet jag oftast kommit i kontakt med, nämligen tandläkarstolen. Intressant upplysning var att i denna verksamhet finns patienter från andra delar av länet eller övriga Sverige. Damen från Stockholm har tydligen någon gång bott i Hofors och nu fortsättningsvis känner att det är Hofors som gäller. Tala om patientnöjdhet... själv tycker jag dock att öppettiderna imponerar. Här finns förutom dagtid 7-17 utom fredag 7-16, även kvällstid två dagar i veckan förutom lördagsöppet... det sistnämnda bör kanske även framgå på landstingets hemsida.

Innan färden för dagen avslutades på Storviks Hälsocentral ger jag en tacksamhetens tanke till all personal i Hofors, som gett mig så mycket av värdefull information. En verklighet långt bättre än sitt rykte... Tack säger jag till Maria, Inger, Merja, Bengt m fl ... på återseende!

..
Nästa Storvik...!