Summa sidvisningar

måndag 22 december 2014

Gott slut och ett Gott Nytt År

 
 
I dagarna upplever vi en turbulens i politikens värld... Kanske bäst att Riksdagen tar julledigt
Nu har man jobbat på övertid med budgeten. Efter ett år med två val och ett kommande år med minst ett val drar politiken ner rullgardinen över helgerna. Full fart blir det inte förrän partiledarna möts i årets första partiledardebatt den 14 januari.

En dag vi aldrig glömmer
Inte ens vi som inte var där kommer att glömma annandag jul 2004 då tsunamin skördade omkring 200 000 offer runt Indiska oceanen. På tio-årsdagen högtidlighålls minnet av en av vår tids största katastrofer i Uppsala domkyrka med kungaparet, ärkebiskopen och statsministern.

Regeringen tar beslutet om nyval
Statsminister Stefan Löfven (S) berättade redan den 3 december att han tänker utlysa nyval. Men först den 29 december kan regeringen fatta beslutet. Riksdagen måste nämligen ha suttit i minst tre månader innan man tar till en så extraordinär åtgärd. 22 mars röstar vi igen, om inte om finns...

Bra, dåligt eller mittemellan?
På nyårsafton avslutas formellt den Nato-ledda militärinsatsen i Afghanistan, Isaf, efter tretton år. Den ersätts av Resolute Support Mission som startar på nyårsdagen där Nato, Sverige och andra länder bistår de nationella säkerhetsstyrkorna med utbildning, råd och pengar.

Ny moderatledare
På eftermiddagen lördag den 10 januari väljs Anna Kinberg Batra, 44, till ny partiordförande (M) efter Fredrik Reinfeldt som haft uppdraget i elva år. Hon blir sitt partis första kvinnliga ordförande och den andra kvinnan, efter Mona Sahlin (S), som haft chans att bli statsminister.
...
Själv ser jag i min backspegel. Det har blivit ett 40-tal blogginlägg, vilka i någon mån avspeglat mitt engagemang som regionpolitiker. Nu väntar "ett stort ark papper" för att använda mig av diktaren Nils Bolanders uttryck. Den nya regionen Gävleborg, där jag kommer att återfinnas i regionstyrelsen, skall förhoppningsvis ge avtryck i den antagna Regionala utvecklingsstrategi för Gävleborg 2013-2020.