Summa sidvisningar

lördag 17 november 2012

Livet ska levas rikt hela livetLivet ska levas rikt hela livet... med de orden började Barn- och äldreministern Maria Larsson, sitt anförande vid lanseringen av Äldreboken, vid en träff på äldreboendet Spelmannen i Torsåker igår.
En bok skriven av Socialchef Jan Bornestig, Hofors och Fotograf Håkan Olsén Falun.

-Äldreomsorgen är ett flitigt diskussionsämne i tidningsspalterna. Tyvärr är det ofta undantagen, den icke fungerande omsorgen, som det skrivs om. All den goda vården och omsorgen, att engagerad personal och alla nöjda äldre skrivs det sällan om. Detta skapar en bild av äldreomsorgen som inger de äldre oro. Vågar man bli gammal i vårt land, frågar man sig. Därför behövs motbilder som kan skapa trygghet inför älderdomen, bilder som ger en rättvisande bild av svensk äldreomsorg.

I förordet till boken skriver fortsättningsvis Maria ...
-Äldreomsorgen ska kunna fortsätta vara den person man varit i tidigare i livet också när man blir gammal. Så långt det bara är möjligt ska man få behålla sina vanor och göra det man tidigare tyckt varit roligt och härligt.
..

Grattis till denna fantastiska bok säger jag till Jan och Håkan,... lycka till i den fortsatta lanseringen av en mycket viktig bok!

..
Vid lanseringen av Äldreboken fanns Arbetarbladet och Gefle Dagblad