Summa sidvisningar

fredag 10 oktober 2014

Årets folkhälsoinsats i Gävleborg 2014

 
Vid den här tidpunkten varje år meddelas vilka som skall få årets Nobelpris.
Utmärkelsen är omgärdat av stort hemlighetsmakeri och upptar alltid ett stort  intresse hos allmänheten, vid tillkännagivandet av de olika pristagarna i fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur samt fredsarbete.

Priserna är i form av medaljer, diplom och inte minst en stor summa pengar. Det delas ut i Sveriges huvudstad Stockholm, undantaget fredspriset som istället utdelas i Oslo, Norge.
..

I vårt eget län har idag priset - Årets folkhälsoinsats i Gävleborg 2014 - tilldelats
"Be Smart" i Söderhamn. I motiveringen heter det bland annat ..."för sitt framgångsrika drogförebyggande arbete och för att man skapar en gemenskap hos de barn och ungdomar som gör smarta val. Genom att skriva ett kontrakt med sina föräldrar blir man medlem och väljer aktivt bort alkohol, droger, mobbing och andra negativa beteenden"...

                         

Medlemskapet ger även andra fördelar för ungdomarna. Man får rabatter i butiker och restauranger. Det anordnas bland annat resor, discon och eventet School's Out.
 
Be Smart visar att bra val leder till positiva effekter och tydliggör för barn och ungdomar att det är många som väljer att avstå från alkohol, tobak och droger.
 
 
 
Be SmartPriset delades ut av Nätverket för strategiskt folkhälsoarbete (NSFG).