Summa sidvisningar

fredag 22 februari 2013

Striden avgjord med två röster

 
Så kom beslutet, Dagkirurgin i Sandviken, läggs ner. Med röstsiffrorna 38-36 vann den rödgröna majoriteten /s,c och mp/  mot övriga partier i landstingsfullmäktige. Argumenten för att flytta denna verksamhet till Gävle, med idag närmare 3500 planerade operationer per år, uteblev. En väl omvittnad verksamhet, omtyckt av personal och inte minst populär hos befolkningen samt mest kostnadseffektiv i länet, var detta inte tillräckligt för att verksamheten skulle stanna i Sandviken. I stället investeras i Gävle över 65 miljoner kr för detta ändamål, att jämföra med nödvändiga 30 milj kr i Sandviken.

Utveckling heter det... jag kallar det avveckling. Detta inte minst med tanke på att behoven av dagkirurgiska ingrepp kommer att öka markant framöver.

Själv har jag i mötet med människor i Västra Gästrikland igår och idag ännu inte mött en enda röst för flytt... landstingsvalet nästa år blir en rysare! Sveket från socialdemokratiska politiker inte minst,  är ett ofta återkommande inlägg.http://www.lg.se/Landstinget-A-O/Halso--och-sjukvard/Sjukhuset-i-Sandviken/Om-sjukhuset-i-Sandviken/