Summa sidvisningar

onsdag 14 mars 2012

Nej till Surrogatmammor...!

Idag har vi tyvärr en bred majoritet i riksdagen för att en förutsättningslös utredning om surrogatmödrar skall göras. Kristdemokraterna är starka motståndare till att kvinnan för andras räkning genomgår en graviditet och förlossning.

Vi läser i media att KD-ledaren Göran Hägglund går emot och bereder sig för strid.
– Vi tänker inte medverka till att det läggs en proposition i den här frågan. Vi är bestämda motståndare och tänker ta fighten. Vi  tänker inte själv ansvara för en sådan utredning eller lägga fram en sådan proposition. Om det blir en utredning får något annat departement göra den, exempelvis justitiedepartementet, säger han.
Att tillsätta en utredning har, enligt Hägglund, bara ett bestämt syfte – att öppna upp för surrogatmödraskap.
– Vi anser det finns uppenbara risker för att socialt och ekonomiskt utsatta kvinnor blir offer i en handel, säger han. Risken finns dessutom för att de tänkta föräldrarna eller surrogatmodern ändrar sig under processen vilket kan leda till svåra konflikter, där barnet råkar illa ut.

Själv säger jag ..."barnlöshet skall inte lösas genom att kvinnors kroppar skall användas för att bära och föda barn åt andra människor". ..."den s k förutsättningslösa utredning blir snart ett ställningstagande för surrogatmödraskap".