Summa sidvisningar

söndag 13 september 2015

Populärt ...

 
 
 
Under sommaren har det varit populärare än någonsin att resa med kollektivtrafiken i länet, kan man läsa på Region Gävleborgs hemsida.
Orsakerna till denna ökning,  +5% under juli-augusti jämfört med samma period förra året, är  de nya zonerna och priserna, som infördes 1 juni. Zonerna har blivit större... Man reser helt enkelt längre på sin biljett.
– Vi har gjort undersökningar bland våra kunder och allmänheten, både före och efter införandet av de nya zonerna och priserna, och de visar att man uppfattar förändringen positivt. Det har varit vår ambition att det ska bli enklare att resa och att människor, genom att biljetterna gäller i större områden, upptäcker fördelarna med kollektivtrafiken och använder den i större utsträckning även på fritiden säger Therese Nilsson marknads- och försäljningschef på X-trafik.
Positivt är också att man kan se en ny trend för hur kunderna betalar sina resor. Många har upptäckt fördelarna med att köpa sina biljetter i webbshopen eller med sin mobiltelefon. Användandet av reskassa, som är det mest prisvärda sättet att betala sin resa, har ökat med 30 % samtidigt som kontanterna ombord har minskat med 20 %. 
– Det är jättekul att se att så många har upptäckt hur smidigt det är att använda sin mobiltelefon, med den kan man både planera sin resa och köpa biljett innan man kliver ombord. En fördel med mobilbiljetten är också att ombordstigning kan ske fortare utan köbildning vilket gynnar resenärerna, säger Therese. 
..
Själv reser jag i möjligaste mån kollektivt!