Summa sidvisningar

torsdag 17 augusti 2017

Slarva nu inte bort vad den gav dig!



Semestern är slut för de flesta... man är åter tillbaka i sin vanliga lunk på jobbet. För mig själv finns självklart utmaningar, nya som gamla. Händelser inom politiken förändras idag både till innehåll och hastighet i ett rasande tempo. Det som var aktuellt för ett halvår sedan är kanske historia idag. Här infinner sig  inte längre integrationsfrågor på första plats i Sverige, utan där intar numera sjukvård och äldrefrågor… först på tredje plats kommer integrationsfrågorna. Därmed inte sagt att även frågor på plats tre är viktiga.



Mandatperioden går mot sitt slut och här kommer vi få uppleva att opinionsundersökningarna kommer att dugga tätt. Detta trots att inget parti äger en enda röst innan valet i september om ett år och åtskilligt av politiskt avtryck skall ge plats i svensk media innan dess. För KD tycks siffrorna lyckligtvis ha vänt… en trend tycks ha infunnit sig. Partiet är inte längre ´under spärr´ som det heter. Här gör vår partiledare Ebba Busch Thor ett bra jobb!


Debatter i regionfullmäktige, medverkan och inlägg i åtskilliga möten samt inte minst träffar med motståndare och vänner kommer för mig att vara viktiga. Här finns givetvis i Gävleborg bland annat problemet med personalförsörjningen inom hälso- och sjukvården. Detta måste lösas… kostnaden för inhyrd personal överstiger i prognos även i år ´ all time high ´ alltså över 250 miljoner kronor! Här intar Gävleborg i jämförelse med övriga landsting/regioner en topplacering, tyvärr!



Dialog med medborgare är viktigt… du som har idéer hör av dig. Jag finns tillgänglig på telefon, blogg, twitter,…



Vi hörs!