Summa sidvisningar

söndag 13 mars 2016

Ambulans i Gävleborg... bekymmersamt!


Behovet  av besparingar inom Hälso- och sjukvård i Gävleborg har med rätta upprört heta känslor, inte minst inom ambulansen. Ord står mot ord... 
 
Personalen tar ut för mycket övertid enligt ledningen,...
Ledningen har inte lyckats bemanna ambulansen tillräckligt enligt personal.
 
I saknad av fruktbärande dialog mellan berörda parter, beslutade så en oenig hälso- och sjukvårdsnämnd häromsistens att nu skall jourtid införas. Detta skall ge en besparing på 4,5 milj kr. S, C, V och MP drev igenom beslutet mot  mot M,KD,SVG vilja.

Med denna förändring har redan flera medarbetare aviserat att man kommer att säga upp sig,... En del har redan sagt upp sig. Den personal som blir kvar kommer förutom att tvingas arbeta utan lön få arbeta ännu mer övertid.

Det man lyckats skapa är en uppretad personalkår,... ryktet om en dålig arbetsmiljö är definitiv, vilket givetvis kommer att försvåra rekrytering av nya medarbetare. Patientsäkerheten för länets medborgare kommer inte att bli bättre.

Jag säger som Patrik Stenvard (M)...."Jag trodde ändå att ledningen skulle besinna sig och komma till insikt att förslaget inte var genomförbart och kontraproduktivt, men tyvärr så hade jag fel. I veckan slutförhandlade man detta med facken och man kom inte överens och då väljer man att genomföra det i alla fall. Vi i oppositionen kommer så klart att följa fortsättningen och göra allt vi kan för att mildra konsekvenserna av detta katastrofala beslut."