Summa sidvisningar

söndag 6 januari 2013

Något har gått snett... igen!I dagarna översvämmas tidningarna i Gästrikland av protester från landstingspersonal, som kritiserar den uppkomna oredan vad gäller hembesök vid kvälls- och nattetid. Fr o m 1 febr skall all hemsjukvård - tidigare landstingsägd - utföras av kommunerna. Tanken med att kommunerna skulle få ett helhetsansvar av vården i hemmen, har nu blivit något annat. Tydligen skall vissa sysslor, som inte är hemsjukvård, men som utförs i hemmen, fortfarande utföras av landstinget. Ambulansen ska sköta hemsjukvården på nätterna /kl 21 - 07/ och landstinget skall tydligen behålla vård som kräver mindre än 14 dagars insats. Här tillkommer krav på att personal ska ha beredskap, en form av jourarbete. Detta protesterar distriktsköterskorna emot.

Den reform som planerats i flera år och som dessutom försenades ett år har misstagit sig på viktiga punkter. Nu är det bara tre veckor kvar innan reformen träder i kraft.

Diskussionen om tidigare storlek på skatteväxling mellan landsting och kommuner har nu övergått till innhållet av denna reform. Otroligt...!

Molnen hopar sig över en viktig reform...