Summa sidvisningar

torsdag 18 oktober 2012

Ett friskare Sverige...

 
Ett friskare Sverige är en uppmärksamhetsvecka kring mat och rörelse som genomförs under denna vecka, 15–21 oktober. Veckan ska ge inspiration för att äta bra och röra på sig. Här vill arrangörer från kommun, landsting/regioner, frivilligorganisationer och privata aktörer över hela landet öka möjligheten till människors hälsosamma val genom att uppmärksamma konkreta exempel.

Landstinget Gävleborg anordnade igår ett gå, lunka, löp-lopp för samtliga anställda uppdelat på två städer- Hudik och Gävle och två starter per tillfälle. Jag själv deltog tillsammans med landstingsstyrelsen vid lunchpasset. Alla deltagare fick förutom vatten en färgglad mössa. Färgvalet gillar jag skarpt!


 Veckan är en kraftsamling och ett försök att sätta fokus på mat och rörelse och dess betydelse för hälsan, samt uppmärksamma de skillnader i hälsa som finns mellan olika grupper i befolkningen. Ett annat mål är ökade möjligheter till samverkan och ett nationellt skyltfönster kring pågående arbete inom mat och rörelse.

Enstaka informationsinsatser förbättrar inte befolkningens hälsa, men varje insats är ett steg i rätt riktning. För att nå resultat krävs ett långsiktigt arbete och insatser på flera nivåer.

I morgon väntar mig en heldag i ämnet Folkhälsa... "En satsad krona i folkhälsa ger fem kronor i återbäring heter det visst"!

Vi ses i motionsspåret. Lycka till!