Summa sidvisningar

måndag 17 september 2012

Sänkning av pensionärernas skatt

 
I det budgetförslag som Alliansregeringen lägger fram i riksdagen denna vecka finns förslag på en fjärde sänkning av pensionärernas skatt. De flesta pensionärer får mellan 500 och 700 kronor i lägre skatt per år. Samtidigt höjs bostadstillägget för ogifta pensionärer med 170 kronor per månad. Detta skriver de fyra partiledarna för alliansen idag i DN.
                               
I Europa upplever de flesta tuffa beslut om åtstramningar. Befolkningen i alltför många länder kommer under många år att tvingas leva med skattehöjningar och neddragningar i välfärden.

I Sverige är situationen annorlunda tack vare en ansvarsfull politik som säkrat en stark och stabil grund för svensk ekonomi. I höstens budget kan därför regeringen presentera viktiga framtidsinvesteringar för fler jobb och förstärkningar för ekonomiskt utsatta grupper.

Tack vare kristdemokraternas envetna kamp får pensionärerna ytterligare en skattesänkning. Den är alldeles för liten utifrån vårt perspektiv men bättre än inget! Detta innebär att vi kristdemokrater kommer att fortsätta kampen för att pension och lön ska beskattas lika,... vi fortsätter inför nästa budget och om vi inte når ända fram då heller så får väljarna ge oss större stöd i valet 2014.

Dagens orättvisa måste rättas till!