Summa sidvisningar

onsdag 8 juni 2011

Blandad kompott...


Efter några veckors uppehåll i bloggskrivandet... kommer här ett antal viktiga ämnen att berätta om, så jag listar dem helt enkelt i ett och samma inlägg:

-Idag kan jag läsa i Hälsinglands tidningar att tonårsaborterna minskade med sju procent i landet förra året. I Gävleborg var minskningen betydligt större -22 procent. Dock ökade aborterna kraftigt bland 20-23-åringarna... här utfördes 230 aborter, jämfört med medeltalet för 2007-2009 som låg på 192. Det innebär en ökning med 25 procent. När landstinget förra året sänkte åldersgränsen för gratis p-piller från 23 till 20 år, motsatte vi kristdemokrater oss detta. Vi motionerade i ämnet att alla kvinnor upp till 25 års ålder ska få gratis preventivmedel.  Idag tycks vi ha fått rätt, det var fel att ta bort subventioneringen.

-Idag har vi i landstingsstyrelsen fattat beslut om Budget- och planeringsförutsättningar för 2012-2014. Av de olika budgetförslagen som presenterades, bifölls föga överraskande majoritetens förslag - s+c+mp.  Den största skillnaden mellan deras förslag och Samverkan Gävleborgs förslag - m+fp+kd+sjp - är att vi skapar möjlighet att satsa extra resurser på de områden som vi prioriterar, barn och ungdomssjukvården, psykiatrin och vården av våra äldre. Detta kan vi göra genom att vi planerar att fortsätta få ta del av regeringens stimulansmedel. Dessutom lägger vi sparkrav på den centrala administrationen.

-Fortsatt varmt i länet... vid bussfärd från Robertsholm m 46.an förstod jag genom snabb hälsningsanförande vid påstigning, att temperaturen inne i bussen var betydligt varmare än ute, eftersom luftkonditionering saknades. Abetsmiljön var knappast den lämpligaste för busschauffören... +30 grader! Själv fick jag uppleva som passagerare, längre bak i bussen +35grader!!, men jag klev ju av efter bara 20 minuter. Vilken arbetsmiljö...! jag skäms som landstingspolitiker, att dessa erbarmligt dåliga bussar fortsatt få trafikera våra länsvägar.

-Till sist hinner jag få en skymt av gamla elever m personal... på väg till skolavslutning i Hofors Kyrka. Påminner mig om fjolårets skolavslutning - min trettionde sådan i Hofors - och även den sista.
"Den blomstertid nu kommer"... Tack J O Wallin för en odödlig skatt i vår svenska psalmbok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar