Summa sidvisningar

måndag 1 augusti 2011

Semestern gav dig hälsa och krafter...

Lagstadgad semester infördes på 1930-talet i Sverige. Tanken var att ledigheten skulle utveckla såväl kropp som själ. Enklaste sättet att uppfylla detta var kanske att resa bort.

Semestern för detta år är slut för åtskilliga eller kommer att så bli om någon vecka eller veckor... Har drömmen om den perfekta semestern infriats eller? Hur blev det månne med travarna av böcker som nu skulle bli lästa, ...stressen på arbetsplatsen som skulle utbytas mot lugn och rekreation, ...upplevelsen av lagom dos äventyr? Det sistnämnda inte minst för att kunna berätta om till hösten bland arbetskamrater. Blev det månne landet, ...stugan och havet, ...medelhavets soldränkta stränder eller kanske ”bara vara” på hemmaplan.

Semestern – denna form av betald ledighet – blev den något för Gävleborgaren. Något som främjat hälsan och i slutändan kommer att leda till en mindre kostnad för en alltmer kostnadskrävande hälso- och sjukvård.

Själv har jag tillbringat en del av min semester på hemmaplan – Hofors bland kantareller...

Semestern gav dig hälsa och krafter ...Slarva nu inte bort vad den gav dig! Håll dig i form... allt enligt en gammal upphittad plansch från 50-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar