Summa sidvisningar

tisdag 10 januari 2012

Hela havet stormar i landstinget Gävleborg!

Landstinget Gävleborg upplever i dagarna en turbulens i sin organisation - divisionalisering - vilken infördes för några år sedan med åtskilligt av brist på förankring hos både politiker och de anställda.
Det som görs i dagarna är en nedläggning av divisionen - BKPH - Barn- och kvinnosjukvård, Psykiatri och Habilitering. Förtroendekris är bland annat orsak enligt landstingsdirektören.

Kvinnosjukvården förs till division operation och får med sig barn- och ungdomssjukvården. Psykiatrin och habiliteringen hamnar i division medicin. I likhet med Vänsterpartiets oppositionsråd Alf Norberg ifrågasätter även jag kraftigt detta beslut.

Vi i politiken har varit informerade hela tiden, säger Eva Tjernström. Själv fick jag veta det i LedarXtra kl 1627 igår måndags - 9 jan -12. Då var beslutet redan på plats.

I höstas ville vi kristdemokrater att det skulle göras en oberoende granskning av landstingets organisation - divisionalisering. Till svar fick vi veta, att detta var onödigt och den genomförda organisationen, fungerade bra. Knappt har debatten i fullmäktige i oktober avklingat förrän verkligheten hunnit ikapp... Den organisation - divisionalisering - som varit verktyget för god hälso- och sjukvård i länet, tycks innehålla åtskilligt av bristvara... om inte annat brist på Gott Ledarskap.

Med förhoppning om ett Gott Nytt År! trots allt.

2 kommentarer:

 1. Tack för Ingemar Kaléns inlägg.
  Landtingets ledarskap fortsätter på den sedan några år inslagna vägen med beslut om förändringar utan förankring hos dem det berör. Medan landstingets ledning spelar schack med pjäserna de anställda blöder organisationen. Många har under de senaste åren lämnat sin tjänst i landstinget Gävleborg som numera toppar listan över beroende av inhyrd stafettpersonal. Personalen visar sitt betyg till landstingsledningen genom sina avskedsansökningar.
  Dags för ransakan och förnyelse inom landstingsledningen i Gäleborg.
  Margareta Sidenvall, tidigare anställd, numera landstingsfullmäktigeledamot för Kd.

  SvaraRadera
 2. Bra att divisionen läggs ned - lägg ned de övriga också!

  SvaraRadera