Summa sidvisningar

tisdag 22 maj 2012

Ännu en spännande bussresa


 

I senaste utgåvan av - Xtrafik nr 1 2012 - uppmanas man att upptäcka kusten med buss! Busslinje 37 till Hölick Havsbad, linje 63 till Stenö Havsbad,... linje 95 till Bönan & Utvalnäs eller till Engeltofta eller varför inte till Gammel Annabadet.

Hur som helst innan jag antar det erbjudandet är jag fortfarande en flitig resenär av buss och tåg mellan Hofors - Gävle. Den senare min arbetsplats på landsstingshuset vid det för mig passande namnet Rektorsgatan. Tåg i Bergslagen är oslagbart bäst... kanske framför allt med tanke på att det går fortare och knappast några större incidenter inträffar. Är man dock intresserad av mer av spänning, har jag svårt att finna något som går upp mot 41.an mellan Hofors-Gävle eller omvänt. Under varma somrar kan man få uppleva 40 gradig värme längst bak i bussen alt 30 grader längre fram... är den s k luftkonditionering i bruk kan man få uppleva takdropp i varierad omfattning. Ibland begränsas hastigheten till maxhastighet av 60km / tim, varför man får tid att uppleva omgivningarna på ett mer påtagligt sätt... har man tur slipper man immiga fönster. Är det vinter och halt väglag kan man få uppleva besök i något dike. Idag kom så dagen jag ofta hört talas om, men inte upplevt... dörrarna till bussen gick inte att öppna alt att stänga, när så busschauffören önskade... varvid antal stopp blev påtagligt många. Ibland med busschauffören utanför bussen med skarpt iakttagande blick på dörrarna... och ibland med turen att ha en tillresande verkmästare inne i bussen med fickorna fyllda med skiftnycklar av olika storlek. Inte utan att mitt ressällskap längst bak i bussen skämtsamt började prata om "rosa bussarna" genom min barndomskontinent Afrika... men de resorna brukar ta 3-4 veckor minst och den tiden har jag inte. Dagens resa mellan Gävle - Hofors blev endast 5 min sen, kanske mest med tanke på att de flesta fick nog och stannade i Sandviken... man kunde ju ta tåget därifrån.

Undra om inte nästa Xtrafik nr 2 kan ge ett uppslag på intressanta resupplevelser och inte bara resmål. Gott om tid finns... långt kvar tills den 8.e december då nuvarande trafikbolag Nobina lämnar över sitt uppdrag till nytt bussbolag - KR Trafik AB. Lycka till!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar