Summa sidvisningar

lördag 2 juni 2012

Dagkirurgin är en juvel!


"När det var dags att åka hem kände jag lite vemod. Det hade varit underbara timmar"... detta uttalande, ett av många, myntades medialedes för några månader sedan av en nöjd patient till dagkirurgin i Sandviken.

Vid senaste landstingstyrelsen gavs så nyheten om att landstingsledningen nu planerar föratt flytta dagkirurgin i Sandviken till Gävle sjukhus. Denna frågahar varit uppe titt som tätt under många år. Den som kan innehållet i den strategiska planen - aktuell 2008/2009 - vet att i den ingår denna åtgärd, att flytta verksamheten från Sandviken till Gävle. Detta lyckades dock Samverkan Gävleborg stoppa genom sitt budgetförslag, som fullmäktige godtog genom beslut i december2008.

Vid gårdagens studiebesök vid nämnda verksamhet fick jag än en gång bekräftat för mig denna verksamhets förträfflighet. En verksamhet som i jämförelse med övriga operativa enheter i länet, dessutom är åtskilligt billigare per utförd operation.

Nej, låt dagkirurgin i Sandviken utvecklas ...frikoppla den från övrig kirurgi i länet och låt denna juvel som idag omges med ett mycket starkt varumärke, fortsatt dra till sig patienter. Marknadsför den i våra omkringliggande län samt varför inte i våra grannländer.

Dagkirurgin är en juvel! ...idag med ett produktionsmål på 3350 operationer/år ...80/vecka ...20/dag ...5/sal




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar