Summa sidvisningar

torsdag 6 december 2012

Landstinget Gävleborg först i världen...

 
 
Idag fick Per-Erik Gustavsson, överläkare i kardiologi vid Gävle sjukhus, och Marie Mårdäng Plomér, systemförvaltare IT - Juryns lilla pris - för att man tillsammans med landstingets IT-avdelning utvecklat ett system för att snabbt, enkelt och säkert få in pacemakerinformation i journalsystemet.
 
Detta innebär att varje patient med pacemaker övervakas av ett system som sänder elektronisk information till USA. Informationen samlas i en databas, som innehåller uppgifter om hur pacemakern fungerar, batteritid med mera. Tidigare skickades rapporter på papper till kardiologen på Gävle sjukhus.
Per-Erik Gustavsson vände sig till landstingets IT-avdelning med önskemål om en lösning på det problem som rapporterna på papper utgjorde. IT-avdelningens lösning blev elektronisk överföring av rapporterna direkt till journalsystemet. Det innebär att uppgifterna från databasen i USA snabbt, enkelt och säkert finns där det ska vara utan att någon behöver vänta på rapporterna, ingen behöver sortera in dem i pappersjournaler och läkarna behöver inte leta efter dem.

Landstinget Gävleborg är nu först i världen med denna lösning.

Juryns motivering: Pristagarna har skapat en automatisk överföring till klinikens journalsystem av de uppgifter som hämtas genom distansövervakning av patienter med en implanterbar pacemaker, defibrillator eller EKG-monitor. Ett arbete med stora vinster för patientsäkerheten och för patientens trygghet och livskvalitet.
.

Själv instämmer jag i Gratulationerna!

 
 
 
 
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar