Summa sidvisningar

söndag 3 augusti 2014

Än en gång med negativa publiceringar...

 
Så har landstinget Gävleborg ännu en gång fått skylta med negativa publiceringar

Bägge återfinns i Gästriketidningarna och gäller denna gång Gävle Sjukhus. Det är vårdpersonal som vittnar om korridorer som är fulla av patienter, mängder av övertid och ingen tid till rast. Det man konstaterar är en omänsklig överbelastning.

– En vecka fick jag trösta tre kollegor som var så utmattade att de grät, säger sjuksköterskan Karin Svärd Grönvik, till Arbetarbladet.

Situationen är så allvarlig att Vårdförbundet menar att man nu genast måste sätta sig ned med landstinget och diskutera lösningar. Den tuffa arbetsmiljön är en fara både för patienter och personal.
– Vi måste göra någonting nu, det här kan inte fortsätta. Personalen mår dåligt och är man stressad ökar risken för fel, vi är ju bara människor, är budskapet.

I Gefle Dagblad berättar Vårdförbundet att det är värre ån någonsin. Personalen orkar inte. På måndag kontaktar vi Arbetsmiljöverket, säger Ulrika Nilsson, ordförande i Vårdförbundet Gävleborg.

Det behövs sannolikt mer personal och fler vårdplatser på vissa avdelningar, säger landstingsrådet Eva Tjernström (S).
– Vi måste titta på det här i höst.

Medicindivisionens chef Roger O Nilsson medger att arbetsbelastningen på sjukhuset periodvis är väldigt tuff. Men mer personal är inte självklart lösningen, enligt honom.
Han menar istället att man måste ändra sättet att jobba och få bättre rutiner.
..
Själv upprepar jag det vi från oppositionen sagt åtskilliga gånger under snart avslutad mandatperiod. Lyssna på personalen... Det görs tyvärr alltför sällan idag!... eller som Ulrika Nilsson, ordförande i Vårdförbundet Gävleborg säger.
– Vi behöver sätta oss ner med ledningen och prata igenom allt ordentligt. Vi blir inte riktigt lyssnade på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar