Summa sidvisningar

lördag 4 oktober 2014

Osäkert kort...

 
Igår presenterade Stefan Löfven sin regeringsförklaring och ministerlista.

-Tyvärr tycks det som om den nya regeringen inte prioriterar de sociala frågor som vi kristdemokrater arbetat framgångsrikt med i åtta år, säger Göran Hägglund i sin första kommentar.
-Äldreomsorgen fick bara tre rader, och till min efterträdare, säger Göran Hägglund, har statsministern valt Gabriel Wikström, ordförande i SSU och såvitt jag vet helt utan bakgrund inom hälso- och sjukvårdspolitiken. Dessutom organiseras Socialdepartementet om så att hälso- och sjukvårdsministern inte längre är departementschef. Det är något helt nytt i svensk politik.

I Expressen är Lotta Gröning även hon förvånad...
-Regeringens osäkraste kort är ändå Gabriel Wikström. Absolut platsar han i regeringen och Stefan Löfven älskar SSU så därvidlag är det inga konstigheter. Men jag ifrågasätter hans ministerpost. En 29-åring utan utbildning får greppa en av det absolut största utmaningarna nämligen sjukvården. Här är det nog många socialdemokratiska landstingspolitiker som sitter stumma av förvåning – politiker som väntade sig en ministerpost, men inte bara därför. Sjukvården är komplex det behövs kunskap, kompetens och erfarenhet att driva ett sådant departement. Här undrar jag hur Stefan Löfven tänkte.

Ja, det är nog inte bara en som funderar... Vad väntar månde kommande styrning av svensk hälso- och sjukvård leda till.

 
Det nya läget inskärper bara vilken avgörande roll Kristdemokraterna måste spela i opposition. Stefan Löfven må behandla de sociala frågorna styvmoderligt, men det kommer Kristdemokraterna aldrig att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar