Summa sidvisningar

tisdag 31 maj 2016

Välkommen...


Igår - 30 maj 2016 - var jag tillsammans med kristdemokraternas regiongrupp på besök i Gävleborgs asyl- och migranthälsa. Verksamheten finns i nya, fräscha lokaler på Söderhamns närsjukhusområde. I verksamheten finns även en mobil enhet som verkar i hela länet utifrån behov samt en filial i Gävle på hälsocentralen i Andersberg.

Alla nyanlända från Asien (ej Japan), Afrika, Latinamerika samt vissa Östeuropeiska länder har rätt till en kostnadsfri hälsoundersökning. Detta är viktigt för att upptäcka smittfarliga sjukdomar, förhindra smittspridning samt att se till att nyanlända inte blir sjuka genom att erbjuda vaccination. De får också råd i hur man söker vård i sin närhet och på rätt nivå. Genom hälsoundersökning minskar också antalet akuta besök i sjukvården.

De som omfattas av hälsoundersökningarna är asylsökande, kvotflyktingar, barn under 18 år, anhöriginvandrare, kärleksinvandrare, arbetskraftinvandrare, studerande, gömda flyktingar, papperslösa, individer på turistvisa som gäller mer än 3 månader.
Hälsoundersökningar sker ofta med tolk.

Välkommen till Asyl- och migranthälsa Gävleborg

..

Tack Margaretha Rolfhamre, vårdenhetschef, för givande information om ett viktigt arbete.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar