Summa sidvisningar

söndag 5 maj 2013

Events senaste veckan...

Ett par events  senaste veckan...
..
Tusen demonsterade i Uppsala...
– Jag skiner ikapp med solen. Det här var vårt näst största tåg någonsin, drygt 750 personer gick med i tåget, och på torget var vi sedan över 1 000 personer. Jag är tacksam för alla som gjort en sån här kraftfull manifestation för familjen möjlig.Det säger initiativtagaren Mikael Oscarsson till Kristdemokraternas i Uppsala 1-majtåg.
..

Från årsskiftet 2014 ska kommuner inte längre kunna vägra att ta emot ensamkommande, asylsökande barn enligt ett förslag från regeringen och Miljöpartiet.
– Barn och unga som tvingas lämna sin familj och sitt hem genomgår ett stort trauma. Många har dessutom upplevt svårigheter före och under flykten. Det här är ett viktigt steg för att de ska få en trygg plats att landa på i Sverige, säger Emma Henriksson - talesperson KD, Riksdag
..

"Om Sverige ska få en hållbar utveckling måste vi erkänna familjens betydelse för samhällsutvecklingen. Och det handlar inte bara om familje­politiken. Vi anser att alla politiska beslut ska analyseras utifrån vilka konsekvenser de får för familjer och nära relationer". Det skriver skriver Göran Hägglund, Maria Larsson och David Lega på DN-debatt 27 april.
..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar