Summa sidvisningar

onsdag 7 september 2011

Lägg inte ner ambulanserna


Lägg inte ner ambulanserna. Detta budskap från barn i Los häromåret, vid befolkningsträff mellan politiker och allmänhet , var inledningsord från Landstingsdirektören Svante Lönnbark, vid öppnandet av årets FLISA konferens i Gävle igår.

700 deltagare, 60 utställare, 45 föreläsare och åtskilliga ambulanser fanns på plats i Läkerol Arena i Gävle. Denna ambulanskongress är ett årligt återkommande event sedan 1985 i Jämtland.
Politiker, ambulanschefer och ambulanssjukvårdare från hela landet har samlats för att ta del av de senaste nyheter under tre dagar - 6-8 september.

– Det här är årets höjdpunkt och alla är här, säger Paul Kongstad som är ordförande för Flisa, Föreningen för ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård, som håller i kongressen.I morgon - torsdag 8 sept - är en av föreläsarna Mikael Andersson. I sina oförglömliga och inspirerande föreläsningar brukar han locka många lyssnare. Han är en av Sveriges och Norges mest populära föreläsare. Mikael är född utan armar och ben och har fått kämpa sig till det andra tar för givet. Mikaels föreläsningar handlar om resurser och möjligheter i livet.

- Jag skapar min egen verklighet och är ansvarig för vad som händer mig i livet. Det är tankens kraft som är min största resurs och som avgör om jag väljer livet eller inte, säger Mikael Andersson, som har skrivit boken Armlös, benlös men inte hopplös.

in english;
http://ingemarkalen.bloggagratis.se/2011/09/08/6196194-dont-close-down-the-ambuance-services/

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar