Summa sidvisningar

torsdag 23 maj 2013

Pacemakerinsättning kvar i HudiksvallLänets pacemakervård kommer inte att samlas på Gävle Sjukhus enligt beslut från förra mandatperioden. Operationerna ska även i fortsättningen göras som nu i både Gävle och Hudiksvall.
Detta blev inriktningsbeslutet vid gårdagens Hälso- och sjukvårdsutskott. Beslut tas vid kommande landstingsstyrelse och fullmäktigeförsamlingen i mitten av juni i Bollnäs.

Efter utredning i frågan huruvida det finns skillnader i kvalitet eller komplikationer mellan sjukhusen i länet har det visat sig att så icke är fallet. I utredningen framstår också att det inte finns några skillnader i patientsäkerhet om operationerna görs på ett eller två sjukhus. Utredningen föreslår också att det ska tas fram tydliga riktlinjer och vårdprogram för pacemakervården så att patienterna vårdas på samma sätt oavsett sjukhus.

Huruvida denna långdragna och mycket infekterade fråga nu kommer att få sin slutgiltiga lösning må vara osagt, eftersom det dock i beslutet föreslås, att man skall sluta med ICD och CRT i Hudiksvall och centralisera det till Gävle / 2012 var det 13 inlägg i Hudiksvall av totalt 316/. Här kan personer med oron för fortsatt centralisering till Gävle skapa intressant resultat i en eventuell omröstning i fullmäktige.

Själv säger jag..."Bra jobbat Margareta Sidenvall, Hudiksvall (KD)"- en av de drivande landstingspolitiker som kämpat för att Hudiksvalls sjukhus fortsättningsvis ska få göra pacemakeroperationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar